Унищожителният средиземноморски циклон Даниел“ отне живота на още една жертва в Централна

...
Унищожителният средиземноморски циклон Даниел“ отне живота на още една жертва в Централна
Коментари Харесай

Адът в Гърция няма край, още жертви

Унищожителният средиземноморски циклон „ Даниел “ отне живота на още една жертва в Централна Гърция, заяви гръцкият в. „ Прото тематика “. Общо седем души са открити мъртви досега.

Днес министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис посети едно от засегнатите места от наводненията - Кардица в префектура Тесалия, Централна Гърция, и даде обещание на потърпевшите хора, че „ ще създадем каквото е нужно “. „ Ще задействаме и всички налични европейски запаси, с цел да можем да получим спомагателна поддръжка, с цел да покрием преди всичко потребностите от компенсации на семействата “, уточни министър председателят, съобщи Българска телеграфна агенция.
-->
Мицотакис означи, че регистрирането на вредите ще стартира неотложно.

По-рано през днешния ден гръцкият министър председател прелетя над наводнените региони на Кардица и Трикала, с цел да прегледа мащаба на бедствието.

Данни от европейския спътник „ Сантинел-1 “, прелетял над Гърция през вчерашния ден, демонстрират, че около 720 000 декара повърхност е под вода. Голям част от равнината в префектура Тесалия е наводнена.

Стотици хора остават блокирани без храна и вода трети ден в Гърция след опустошителната стихия. По разпореждане на Мицотакис от през вчерашния ден към подпомагането на бедстващите хора се включва и армията на страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР